vts vehicle tracking system
 

VTS Easy

Čim ceneje želim vedeti, kje so vozila bila!
Želim le izdelati potne naloge. Ostalo me ne zanima!

Če te trditve zajemajo vaše potrebe, je VTS Easy pravi sistem za vas!
Kaj je VTS Easy?

VTS Easy je »off-line« sistem za spremljanje in dokumentiranje aktivnosti voznega parka. To pomeni, da naknadno, po opravljeni poti na vašem računalniku pregledujete podatke o poziciji in aktivnosti vaših vozil. Sistem je ekonomsko ugoden saj ni stroškov mobilnega operaterja za prenos podatkov.

Sestavljen je iz naprave nameščene v vozilo (VTS Live Logger unit) in programa za pregledovanje podatkov ter izdelavo potnih nalogov.


Kako deluje VTS Easy?

Sistem prek GPS sprejema določa čas in pozicijo vozil.
Prek USB spominskega »ključka« ali Wi-Fi komunikacije so informacije prenešene na računalnik.


Shranjujejo se podatki o času, trenutni poziciji, prevoženih poti, številu prevoženih kilometrov, hitrosti vožnje, prijavljenih voznikih, točk pričetka in zaključka vožnje vozila.

Ko želi uporabnik pregledati podatke oziroma izdelati potni nalog, vstavi USB spominski ključ v napravo v vozilu ter jih nato prenese na osebni računalnik, kjer lahko pregleduje vse shranjene podatke, prevožene poti lahko opazuje na zemljevidu in lahko si izdela poročilo o aktivnosti vozila vključno s potnim nalogom.

Pri uporabi Wi-Fi komunikacije odpade tudi operacija prenosa podatkov prek USB ključa saj se podatki v domačem Wi-Fi omrežju samodejno prenesejo.Naprava v vozilu – VTS Easy Logger unit

USB različica

“VTS Easy Logger Unit« v vozilu sprejema GPS signale in v spomin shranjuje podatke o vozniku, poziciji, času, zagonu vozila, številu prevoženih kilometrov...

Naprava je zelo majhna, (5x9 cm).

Voznik uporablja napravo prek preprostega uporabniškega vmesnika (par tipk, in dve signalni lučki) tako, da je interakcija voznik - naprava minimalna.
V primeru, ko ni potrebe po prijavljanju voznikov, interakcije preprosto ni in naprava je lahko montirana kjerkoli (tudi skrita montaža je možna).

Podatke se na PC računalnik prenese prek USB spominskega ključa, ki je priložen.

Pri USB različici VTS Easy sistema se lahko odločate med dvema rešitvama za pregledovanje podatkov. VTS reports program ali VTS Reports Web aplikacija.

Ob vsakdanji uporabi »VTS Live Logger Unit« lahko shranjuje podatke pet let in več, brez prenosa podatkov na PC računalnik, kar pomeni dvojno varnost hranjenja podatkov: na računalniku in v sami enoti.

Wi-Fi različica


Wi-Fi različica VTS Easy sistema je izjemno praktična za uporabo. Vedno, ko se vozilo nahaja v dosegu domačega Wi-Fi omrežja, prenese naprava vse podatke na strežnik. Uporabniku ni potrebno prenašati podatke prek USB spominskega ključa.

Pri Wi-Fi različici ni interakcije z napravo zato je naprava večinoma montirana tako, da je skrita očem.
VTS Easy v Wi-Fi izvedbi se za razliko od USB izvedbe vedno poslužuje internetnega dostopa do podatkov, zato lahko pregledujete prevožene poti in izdelujete potne naloge kjerkoli se nahajate (doma, služba ali tujina). Le internetni dostop potrebujete in vase geslo. Web aplikacija za dostop do podatkov je popolnoma enaka sistemom Live, Take&Go ali Smart.Integrirana ali zunanja antena ?

Prednost web aplikacije je internetni dostop do programa, kar pomeni, da lahko pregledujete podatke kjerkoli imate internetni dostop. Le svoje geslo potrebujete. Web aplikacija omogoča veliko več funkcij kakor klasična programska različica. Prednost klasične programske različice je v bolj ugodni ceni.
Na voljo sta dve različici naprave – z integrirano in z zunanjo anteno. Različico z integrirano anteno odlikuje njena kompaktnost in cena. Primerna je za montažo na armaturno ploščo. Navadno jo pritrdimo ob voznikovem strešnem stebričku. Pri različici z zunanjo anteno imamo pri montaži povsem prosto pot. Montiramo jo lahko tudi tako, da naprava ni vidna zato je naprava še posebej primerna za vozila višjega cenovnega razreda ali nadzor vozil.

Različico z zunanjo anteno uporabljamo tudi takrat, ko je sprejem GPS signala moten zaradi posebnih lastnosti vozila (varnostna vozila, atermično vetrobransko steklo...).


Montaža naprave

Montaža naprave je izjemno preprosta. Primerna je za vgradnjo v osebna vozila (12V) kot tudi v tovorna vozila in gradbeno mehanizacijo (24V). 

Z nekaj osnovnega elektrotehničnega znanja lahko montažo izvedete tudi sami, saj je za montažo potrebno spojiti le dva vodnika – pozitivni (+) ter negativni (-). Pri različici z integrirano anteno priporočamo montažo na armaturno ploščo pri različici z zunanjo anteno pa jo lahko namestite povsem po vaši želji.


Pregledovanje podatkov, potni nalogi, pogled na zemljevid...

Za pregledovanje podatkov v tabelah in na zemljevidu ali za izelavo potnega naloga se uporablja program VTS Reports.
Več o VTS Reports...

Atlan, razvoj elektronskih naprav, d.o.o., Polje 9D, 6310 Izola, Slovenija, EU
Tel: +386 (0)59 011 934, Fax: +386 (0)5 64 15 230
Email: info@atlan.si | Web: http://www.atlan.si