vts vehicle tracking system
 

VTS Live

Kje so vozila sedaj?

Če si pogosto postavljate to vprašanje, je VTS Live pravi sistem za vas!Kaj je VTS Live?

VTS Live je »on-line« sistem za spremljanje in dokumentiranje aktivnosti voznega parka. To pomeni, da vam lahko v vsakem trenutku na vašem računalniku sporoča informacijo o poziciji in aktivnosti vaših vozil.

Sestavljen je iz naprave nameščene v vozilo (VTS Live Logger unit) in programskega paketa nameščenega na računalniku VTS Reports.


Kako deluje VTS Live?

Sistem prek GPS sprejema določa čas in pozicijo vozil.
Prek GSM/GPRS komunikacije sporoča informacijo v center.

V center so posredovani podatki o času, trenutni poziciji, prevoženih poti, številu prevoženih kilometrov, hitrosti vožnje, prijavljenih voznikih, točk pričetka in zaključka vožnje, aktivnosti obratov motorja in aktivnosti gibanja (pospeškov) vozila.

Vse informacije se zbirajo na VTS Live strežniku (računalnik), ki je lahko nameščen pri nas ali
pri uporabniku (glede na izbrani paket).

Uporabnik iz svojega računalnika ali več računalnikov dostopa do podatkov voznega parka prek VTS Live strežnika.


Naprava v vozilu – VTS Live Logger unit

“VTS Live Logger Unit« v vozilu sprejema GPS signale in v spomin shranjuje podatke o vozniku, poziciji, času, zagonu vozila, številu prevoženih kilometrov...

Naprava je zelo majhna, (5x9 cm).

Voznik lahko uporablja napravo prek preprostega uporabniškega vmesnika (par tipk, in dve signalni lučki) tako, da je interakcija voznik - naprava minimalna.
V primeru, ko ni potrebe po prijavljanju voznikov, interakcije preprosto ni in naprava je lahko montirana kjerkoli (tudi skrita montaža je možna).

 Podatke se na PC računalnik prenese prek GSM/GPRS omrežja.

Ob vsakdanji uporabi »VTS Live Logger Unit« lahko shranjuje podatke leto in več, brez prenosa podatkov na PC računalnik, kar pomeni dvojno varnost hranjenja podatkov: na serverju in v sami enoti.


Montaža naprave

Montaža naprave je zmerno preprosta. Primerna je za vgradnjo v osebna vozila (12V) kot tudi v tovorna vozila in gradbeno mehanizacijo (24V). Priporočamo, da montažo izvedemo mi z našim strokovnim osebjem.


Pregledovanje podatkov, potni nalogi, pogled na zemljevid...

Za pregledovanje podatkov v tabelah in na zemljevidu ali za izelavo potnega naloga se uporablja program VTS Reports.
Več o VTS Reports...

VTS Live sistem vam omogoča spremljanje vozil prek telefona. Vse kar potrebujete je telefon, ki vam omogoča spletno brskanje.


SMS alarmiranje


VTS Live sistem omogoča alarmiranje nedovoljenih dogodkov prek SMS sporočil direktno na vaš telefon (dve vaši poljubni stevilki).

Primer: v urniku alarmiranja lahko za vsak dan v tednu določite ure nedovoljenega zaganjanja motorja ali premikanja vozil (od 22h zvečer do 6h zjutraj). V primeru zagona vozila vam bo naprava poslala SMS sporočilo o dogodku.Dodatno lahko po vaši želji postavimo raznlične dogodke, ki sprožijo alarm. Prekoračitev hitrosti, ekstremno zaviranje ali pospeševanje vozila...

Atlan, razvoj elektronskih naprav, d.o.o., Polje 9D, 6310 Izola, Slovenija, EU
Tel: +386 (0)59 011 934, Fax: +386 (0)5 64 15 230
Email: info@atlan.si | Web: http://www.atlan.si